Bu yıl IMF'den Latin Amerika ve Karayip ekonomileri için yüzde 4,1 kalkınma rakamı

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri, Latin Amerika ve Karayipler yöresi ekonomisinin bu yıl yüzde 4,1 oranında gelişmesi gerektiğini, toparlanmanın çok uzak olduğunu ve bölgenin ekonomisinin Covid öncesine (Kovid-19) döneceğini ifade etti. ) 2023'teki seviyeleri.

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yetkililer, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin ekonomisinin bu yıl yüzde 4,1 oranında gelişeceğine güvendiğini belirterek, iyileşmenin çok uzak olduğunu ve bölge ekonomisinin ön plana geri dönmesi gerektiğini söyledi. 2023'te Covid (Kovid-19) seviyeleri. .IMF Batı Yarımküre Bölümü Direktörü Alejandro Werner, Bölgesel Çalışmalar Bölümü Başkan Yardımcısı Anna Ivanova ve kıdemli finans analisti Takuji Komatsuzaki, ekonomiler hakkında ortak bir blog yazısı yazdı. Latin Amerika ve Karayipler bölgesi.

Haberapp.com New York View

IMF yetkilileri, atıfta bulunulan yazıda, Latin Amerika ve Karayip ekonomilerinin Kovid-19 olayının başlangıcında ana mali yıkımı nasıl yenebileceklerini anladıklarını, ancak vebanın yeniden canlanmasının iyileşmeyi önleyecek ve toplumu artıracak adımlar attığını ifade etti. bir yıl önce ikinci çeyrekte yaşanan sert daralmanın ardından, bela giderleri. Brezilya, Peru ve Arjantin gibi bazı devasa ekonomilerde varsayımları aştığını ortaya koyan makalede, yakın zamanda 2020'de yüzde 8,1 küçülmesi beklenen yerin ekonomisinin yüzde 7,4 küçüldüğü tahmin ediliyordu. Uluslarda daha sıkı önlemlerin yenilenmesi gibi, günlük sıkışıklığının dünya ekonomisinde yayılmasıyla zayıfladı. Yerelde 21 ülkeye IMF'den 66 milyar dolardan fazla yardım Bölgesel ekonomilerin cari yıl içindeki kalkınma rakamlarının ek olarak güncellendiğine dikkat çekilirken, Latin Amerika ve Karayip ekonomilerinin yüzde 4,1 oranında gelişeceğine güvendiği ifade edildi. 2021. IMF, geçtiğimiz günlerde bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6 oranında gelişeceğini tahmin ediyordu. Dünyanın farklı parçalarından daha sonra 2025'te restore edileceğini tahmin ediyoruz. "Kırılganlıklar göz önüne alındığında, refah yönetimlerine tatmin edici varlıklar vermenin bir ihtiyaç olduğunun altı çizilirken, felaketin etkilediği alanların korunmaya devam etmesi gerektiği ve parasal yardımın erken çekilmesinin tehlikeli olduğu ifade edildi. bu, varlığın evrensel olarak sunduğu kriz likiditesinin 2 / 3'ünden fazlasıyla ilgilidir.